Leijonan luolassa nähtävä Nico Rosberg keräsi F1-kisavuosinaan satojen miljoonien eurojen omaisuuden: ”Haluan sijoittaa uusiin yrityksiin, jotka tekevät hyvää”

Hllwd | 31.08.2020 18:00

Entinen F1-maailmanmestari Nico Rosberg, 35, aloittaa aivan toisenlaisen uran. Elokuun viimeisenä päivänä hänet nähdään Saksan Leijonan luola -tosi-tv-sarjan uutena sijoittajana. Miten ihmeessä moottoriurheilun kuninkuusluokan korkeimmalta pallilta päädytään tosi-tv-sarjaan kuuntelemaan ihmevempaimilleen ja erikoispalveluilleen rahaa ruinaavia kylähulluja? Nicolle se on yllättävän luonteva askel, ei suinkaan mikään leijonan loikka.

Lue myös: Nico Rosberg yllättää – lähtee sijoittajaksi Leijonan luolaan: Vihreä teknologia kiinnostaa!

Asvaltilta rahantekoon

Maailman tavikset muistavat Nicon formularatojen vuoden 2016 maailmanmestarina Mercedeksellään. 
Suomalaiset ja muiden maiden F1-fanit tietävät hänen olevan toisen sukupolven taitaja isänsä Keke Rosbergin (yhteiskuva alla), 71, vuoden 1982 mestaruuden jäljissä.

Keke ja NIco

Sen sijaan sijoittajapiireissä Nico tunnetaan monipuolisemmin. Ilmoitettuaan formulauransa lopettamisesta vain viisi päivää maailmanmestaruutensa jälkeen hän ohjasi kylmäpäisen tarkkuutensa bisneksen pariin. 

Bensaa saastehuuruina taivaalle työkseen päristellyt Nico valitsi alakseen sellaisen, missä insinööritaidoilla tehdään raikkaampaa maailmaa.

Kestävän kehityksen asialla

Uransa päätyttyä Nico rahasti kuuluisuudellaan olemalla tuttujen luksusmerkkien pr-henkilö. Hänellä nähtiin Rolexin kelloja, Tumin kalliita matkalaukkuja ja Bossin pukuja. Vähitellen Nicon katse kuitenkin kääntyi. Nyt häntä kiinnostavat eniten luontoystävälliset moottorit sekä niin sanotut greentech-firmat.

– Haluan sijoittaa uusiin yrityksiin, jotka tekevät hyvää, Nico perustelee Leijonan luolaan ryhtymistään RTL-kanavan podcast-haastattelussa.

Keke

Moi, kruunupää! Nico paiskaa kättä Norjan prinssi Haakonin kanssa, joka oli maansa edustajana viime vuonna perustetulla Greentech Festivalilla. Festari on tietysti Nicon aikaansaannosta.

Keke

Keke-isä on tehnyt suolarahoja muun muassa manageroimalla koko kansan Mattia 1980-luvulla. Vuoden 1994 kuvassa Keke ja 9-vuotias Nico-poika.

Wolfs Den

Saksalaiseen Leijonan luola -versioon Nico rekrytoitiin paitsi tunnettuna urheilusankarina, myös ympäristöystävällisten teknologioiden tukijana.

Nico Rosbergin perhe

Iloista perhe-elämää bisnesleijonan kotona. Vivian Siboldin kanssa Nico seurusteli 9 vuotta, kunnes he avioituivat 2014. Tytöt Alaïa ja Naila ovat 5- ja 3-vuotiaita.

Sijoittaja-Nico

Niinpä Nicon nykyisestä osakesalkusta löytyykin esimerkiksi Suomessakin toimivan Tier-sähköskootterifirman osakkeita. Hän on mukana myös sähköformuloiden kehittämisessä, sähköautojen latausasemaketju ChargePointissa ja kaiken kukkuraksi vähän yllättäen kahdessakin saksalaisessa, lentäviä takseja kehittävässä start-up-yrityksessä.

Nico

Nicon pääomistus on kuitenkin TRE-yhtiö, josta hän omistaa enemmistön. Tampereeseen viittaavasta nimestään huolimatta firma ei suinkaan suolla mustaamakkaraa, vaan nimi tulee sanoista Team Rosberg Engineering.

Lue myös: Olisitko arvannut? Nico Rosberg tubettaa ja vierailee vuosittain nudistisaarella!

Nicon firma kehittelee muun muassa autoa, jonka renkaita voi kääntää 180 astetta, eli auto pääsee vaikkapa parkkiruutuun sivuttain. Nicolla on mitä sijoittaa. Hänen omaisuudekseen arvioidaan noin 420 miljoonaa euroa, ja joka vuosi pelkkinä palkkatuloina hänen arvioidaan kuittaavan 12 miljoonaa lisää. Yritysten tulot tietysti vielä päälle.

Ex-kuski on tulojensa turvin asettunut Euroopan ökyrikkaiden naapurustoon, ja käytännössä entiselle työmaalleen. Nicon koti sijaitsee tietysti Monacon ruhtinaskunnassa.

Teksti:Juha Aaltonen
Kuvat:ALL OVER PRESS, GETTY IMAGES / GREENTECH FESTIVAL, MVPHOTOS JA TVNOW / BERND-MICHAEL MAURER
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!