Kuninkaalle uusi vaimo jokaisena syntymäpäivänä! Seiska esittelee maailman erikoisimmat kuningaskunnat

Hllwd | 24.10.2020 22:01

Himalajan vuoristossa sijaitseva Bhutan oli vuosituhannen vaihteeseen asti täysin eristetty buddhalainen valtakunta. Se on kooltaan vain kymmenesosan Suomen pinta-alasta. Kun kuningas Jigme Singye Wangchuk nousi valtaan 1999, hän luopui itsevaltiudesta ja kannusti kansaa demokraattisiin uudistuksiin. Vuonna 1999 Bhutanin hallitus muun muassa salli televisiolähetykset ja netin käytön. Nykyinen kuningas Jigme Khesar jatkaa isänsä viitoittamaa tietä nykyaikaan.

Bhutanin kuningasparilla on kaksi poikaa, neli- ja puolivuotiaat Jigme-etunimiset lapset kuten isäkin on.
Bhutanin kuningasparilla on kaksi poikaa, neli- ja puolivuotiaat Jigme-etunimiset lapset kuten isäkin on.

Lue myös: Ensimmäinen kuva julki! Tässä on Bhutanin lohikäärmeprinssin pikkuveli!

Hallitsijoita merellä

Wallis ja Futuna muodostuu kolmesta saaresta Polynesiassa. Niiden kokonaispinta-ala on vain 140 neliökilometriä, mikä vastaa Lahden kaupungin kokoista aluetta. Ranskalle kuuluva territorio Wallis ja Futuna muodostuu myös kolmesta eri kuningaskunnasta. Hallitsijat ovat kansan valitsemia päälliköitä. Kaksi valtaistuinta on tällä hetkellä tyhjänä, mutta Alofin saaren hallitsijana on vuodesta 2018 ollut Lino Leleivai. Kuningaskunnassa elää noin 15 000 asukasta.

Alofin saaren hallitsija Lino Leleivai.
Alofin saaren hallitsija Lino Leleivai.

 

Tyynellämerellä sijaitseva Tonga puolestaan koostuu 170 saaresta, joiden yhteinen pinta-ala on hieman Suomen pääkaupunkiseutua suurempi. Maassa on ollut perustuslaillinen monarkia vuodesta 1875, ja hallitsijoilla on todellista valtaa, eikä kuningas ole pelkästään nukkevaltias. Nykyinen hallitsija on Tupou VI. Hänellä on hallittavanaan noin 103 000 alaista.

Miljardöörisulttaani

Kaakkois-Aasiassa, Borneon saarella sijaitseva Brunei on siitä erikoinen sulttaanikunta, että se muodostuu kahdesta osasta ilman maayhteyttä. Välissä oleva kaistale kuuluu Malesialle. Maa-alan koko on vain puolet Uudenmaan maakunnasta.

Alle puolen miljoonan asukkaan maassa noudatetaan tiukkaa islamilaista šaria-lakia, ja muun muassa aviorikoksesta voi saada kuolemantuomion. Maan nykyinen sulttaani, 74-vuotias Hassanal Bolkiah, on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Hänen omaisuutensa arvioidaan olevan 20 miljardia euroa.

Brunein sulttaani Hassanal Bolkiah.
Brunein sulttaani Hassanal Bolkiah.

 

Lesotho on Etelä-Afrikan rajojen sisällä, vuoristoalueella sijaitseva itsenäinen kuningaskunta, jonka pinta-ala on Oulun maakunnan kokoinen. Väestöä on yli kaksi miljoonaa. Maa itsenäistyi Isosta-Britanniasta vuonna 1966. Korkeasti koulutettu kuningas Letsie III on johtanut Lesothoa jo 24 vuotta.

Tuhlaileva kuningas

Eswatinin kuningaskunta tunnetaan myös köyhänä Swazimaana, joka sijaitsee eteläisessä Afrikassa. Kuningas Mswati III:tta on arvosteltu kovin sanakääntein tuhlailusta, sillä hänen henkilökohtaiset menonsa vievät jopa neljäsosan valtion budjetista. Kuninkaalla on ainakin 20 vaimoa, sillä 40-vuotispäivistään asti hänellä on ollut tapana lahjoittaa itselleen vaimo jokaisena syntymäpäivänään.

Eswatinin kuningaskunnan hallitsija Mswati III.
Eswatinin kuningaskunnan hallitsija Mswati III.

 

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press, Futuna Loku Fenija/Facebook
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!