fbqKuningatar Elisabet hulluna corgeihin, Williamin ja Catherinen cockerspanieli on kirjajulkkis – katso kuvat brittihovin karvakuonoista! | Seiska
Katso kuvat!
Elisabet rakastaa koiria.

Kuningatar Elisabet hulluna corgeihin, Williamin ja Catherinen cockerspanieli on kirjajulkkis – katso kuvat brittihovin karvakuonoista!

Hllwd | 27.01.2018 15:03

Kuningatar Elisabetin sydän sykkii corgeille. Kylmäkiskoisesta hallitsijasta sukeutuu aivan eri ihminen, kun hän on tekemisissä nelijalkaisten ystäviensä kanssa. Koiria kuningasperheessä on ollut aina. Ensimmäisen oman koiransa, corgin nimeltään Susan, kuningatar sai 18-vuotiaana. Susanista tuli monen kuningattaren myöhemmän koiran kantaäiti.

Elisabetin corgit Willow ja Holly sekä mäyräkoiran ja corgin sekoitukset Candy ja Vulcan emäntänsä vierellä.
Elisabetin corgit Willow ja Holly sekä mäyräkoiran ja corgin sekoitukset Candy ja Vulcan emäntänsä vierellä.

Lue myös: Yllättävä paljastus brittihovista: kuningatar Elisabet rakastaa tätä Netflix-hittiä!

– Kun hän puhuu koiristaan tai hevosistaan, hän rentoutuu silminnähden. Uskon, että hänen asemassaan oleva nauttii erityisesti siitä, että saa olla  eläinten seurassa oma itsensä, kuningattaren lähipiiri on kuvaillut.

Joka koiralla oma menu

Koirien päivärytmi on suunnilleen tällainen: aamiainen yhdessä emännän kanssa. Sitten pitkä lenkki ulkona. Iltapäiväteen aikaan koirille tarjoillaan keitettyä lihamuhennosta sekä pieniä herkkupaloja. Ruokailua varten koirat asettuivat puoliympyrään emäntänsä ympärille. Hovimestari tarjoaa ateriat hopealautasilta ja posliiniastioista. Jokaisella hauvelilla on oma, koirakohtainen menunsa.

Lue myös: Nerokas kikka: kuningatar Elisabet II palkkaa muut kävelemään kengissään!

Kannetaan koneeseen

Lemmikit matkaavat emäntänsä mukana limusiinissa, helikopterissa, yksityiskoneessa tai kuninkaallisessa junavaunussa. Portaat tuottavat matalajalkaisille ja pitkäselkäisille koirille ongelmia, siksi niitä kannetaan varsinkin lentokoneportaissa. Yöt koirat nukkuvat linnan alakerrassa omissa mukavissa sängyissään.

Herttuatar Camillalla on useita rescuekoiria. Bluebell on jackrussellinterrieri.
Herttuatar Camillalla on useita rescuekoiria. Bluebell on jackrussellinterrieri.

Luposta on tehty lastenkirjasarja!

Cambridgen herttuapari William ja Catherine vaalivat brittimonarkian pitkää hauvaperinnettä. He hankkivat jo ennen lapsia mustan cockerspanielin nimeltään Lupo. Suuri leikkisä temmeltäjä on vuosien varrella ikuistettu moneen kertaan loikkimassa perheensä vierellä. Rodun myynti Britanniassa kasvoi puolella Lupon ensimmäisten virallisten kuvien julkaisun jälkeen.

Lupo syö jäätelöä pikkuprinssi Georgen kanssa tämän kolmevuotispotretissa.
Lupo syö jäätelöä pikkuprinssi Georgen kanssa tämän kolmevuotispotretissa.

Lue myös: Pikkuprinssi George asteli ensimmäistä kertaa kouluun, prinssi William saattajana - kuvat!

Lupo seikkailee myös Aby Kingin kirjoittamassa supersuositussa lastenkirjasarjassa, joka on hitti englanninkielisissä maissa. Kirjassa Lupo on spanieli, joka asuu Kensingtonin palatsissa Williamin, Katen, prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten kanssa. Hänen ystäväjoukkoonsa kuuluvat muun muassa palatsin kissa ja hiiri sekä kuningattaren rakkaat corgit.

Teksti:Mia Malmi
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!