Katso kuvat!

Kuningas Kaarle Kustaa ja kruununprinsessa Victoria palasivat juurilleen – näin Bernadotten hallitsijasuku sai alkunsa!

Hllwd | 20.10.2018 17:22

Ruotsin hallitsijasuvun Bernadotten 200. juhlavuoden kunniaksi kuningaspari Kaarle Kustaa, 72, ja Silvia, 74, sekä kruununprinsessapari Victoria, 41, ja Daniel, 45, vierailivat sukunsa juurilla Pau-nimisessä kaupungissa Lounais-Ranskassa.

Ruotsin hallitsijapari Kaarle Kustaa ja Silvia sekä kruununprinsessapari Victoria ja Daniel

Paun pormestarin Francois Bayroun vieraina he kävivät esi-isänsä, Ruotsin entisen hallitsijan Jean-Baptiste Bernadotten synnyinkodissa, joka nykyään toimii museona.

Museon avajaiset

Jean Baptisten kotimuseo on ollut puoli vuotta suljettuna remontin vuoksi. Kaarle Kustaa sai kunnian avata ovet taas yleisölle.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun kuningaspari kurkistaa sukunsa menneisyyteen. Viimeksi he vierailivat talossa kahdeksan vuotta sitten.

Museokierroksen jälkeen kuninkaalliset vietiin kaupungintalolle ja lounaalle pormestarin kunniavieraina.

Sotamiehestä kuninkaaksi

Ruotsin monarkian juuret ovat syvällä 1000-luvun alussa, mutta Kaarle Kustaan suku on hallinnut maata vasta vuodesta 1818.

Jean Baptiste Bernadotte ei syntynyt siniverisenä, vaan hän oli Ranskan keisari Napoleon Bonaparten armeijan marsalkka. Hänet valittiin Ruotsin kruununperijäksi vuonna 1810.

Jean Baptiste Bernadotte

Jean Baptiste jätti jälkeläisilleen rauhanomaisen perinnön: sotilasurastaan huolimatta mies kaihtoi sotaa. Bernadotten hallitsijakautena Ruotsissa ei ole käyty sotia.

Bernadotten suku on hallinnut Ruotsia pisimpään.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press ja Wikipedia
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!