Hllwd

Kova laki -sarjan tähti Kelli Giddish avoimena elämästään Seiskalle: ”Olen vähän outo!”

01.05.2018 21:53

Näyttelijä Kelli Giddish, 37, liittyi Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjaan sen 13. tuotantokaudella. TV2 on esittänyt sarjan kymmenen ensimmäistä kautta, eikä aio näyttää enempää, mutta uudet kaudet näkee suoratoistopalvelu Viaplayssä.

Kelli vieraili Monte Carlon televisiofestivaaleilla mainostamassa sarjaa. Hän käytti tilaisuuden myös lomailuun ja oli tullut kaupunkiin jo viikkoa aikaisemmin.

– Olen täällä mieheni Lawrencen ja poikamme Ludon kanssa. Olemme lähinnä kierrelleet Ranskan Rivieran rantoja.

Lue myös: Suomalaisnäyttelijä pääsi mukaan kansainväliseen jännäriin!

Kelli on tosin käynyt Rivieralla aikaisemminkin, mutta silloin hänen elämäntilanteensa oli hyvin erilainen.

– Opiskeluvuosinani tulin kerran lomalle Nizzaan, ja yövyin viiden euron hostellissa. Onhan tämä nykyinen elämä aika erilaista.

Kelli näyttelee sarjassa etsivä Amanda Rollinsia. Hänen parinsa on Ice-T:n esittämä Fin Tutuola.
Kelli näyttelee sarjassa etsivä Amanda Rollinsia. Hänen parinsa on Ice-T:n esittämä Fin Tutuola.

Äidin huono piirre

Kellin 2-vuotiasta poikaa Ludoa voisi väittää tähdeksi, sillä lapsi on ollut televisiossa ensihetkistään asti. Kellin raskaus käsikirjoitettiin hänen hahmolleen Amanda Rollinsille, ja pikku-Ludo esitti Amandan vauvaa. Poika ei ole enää mukana sarjassa, mikä on Kellin mielestä pelkästään hyvä juttu.

– Huh huh, se oli aikamoista. Kuvaukset eivät koskaan etene ajallaan, ja minun piti olla tilanteessa sekä näyttelijänä että äitinä. Välillä kuvaukset venyivät Ludon nukkumaanmenoajan yli.

Lue myös: Näyttelijä Malin Åkermanilta tiukka viesti Hollywoodin tuloeroista: Naisille sama palkka kuin miehille!

Kelli tuntee, ettei oman lapsen kanssa työskentely sovi hänelle.

– En pysty tekemään montaa asiaa yhtä aikaa, mikä ei ole hyvä piirre äidille. Kun olen töissä, olen sataprosenttisen keskittynyt vain siihen.
Putkiaivoajattelusta on kuitenkin myös hyötyä.

– Pystyn jättämään työasiat töihin, ja kotona keskityn vain nauramaan poikani kanssa, Kelli kertoo.

Kellin aviomies Lawrence Faulborn on ahkera Instagramin käyttäjä. Hän julkaisee paljon kuvia parin pojasta Ludosta bornfaul-nimisellä tilillään.
Kellin aviomies Lawrence Faulborn on ahkera Instagramin käyttäjä. Hän julkaisee paljon kuvia parin pojasta Ludosta bornfaul-nimisellä tilillään.

Terrorismi näkyy sarjassa

Toisinaan kuvauksissa on niin rankkoja aiheita, että Kelli todella haluaakin jättää ne työpaikalle. Hän kertoo käsikirjoittajien käyttävän sarjan aiheina todellisia tapahtumia. Sarjan tuoreimmissa jaksoissa onkin kuvattu esimerkiksi terrorismia.

– Vaikka Kova laki ei koskaan esittele todellisia tapahtumia sellaisenaan, ajankohtaiset aiheet kuitenkin pyörivät käsikirjoittajien mielessä ja päätyvät sarjaan.

Lue myös: Midsomerin murhat -tähti kuittaa murhamässäilyn: Useampi kuolee kakkuun!

Pyjama päälle ja tv auki

Kova laki: Erikoisyksikkö on tällä hetkellä pisimpään pyörinyt yhdysvaltalainen ei-animoitu televisiosarja. Kelli kertoo pohtineensa sarjan menestystä paljon mutta ei pysty keksimään suosiolle yksinkertaista syytä.

– Varmasti suosioon vaikuttaa, että sarja ei ole jatkuvajuoninen. Katsojan ei ole tarvinnut nähdä ensimmäistä kautta ymmärtääkseen uusinta kautta.
Kelli uskoo suosion perustuvan helppouteen ja mukavuuteen.

– Teatteriin tai elokuviin pitää laittautua, mutta tätä voi katsoa kotona pyjamassa. Lisäksi pääosahahmot ovat tuttuja, koska on nähnyt ne jo monta kertaa.

Kelli odotti ensimmäistä lastaan vuonna 2015. Raskaus käsikirjoitettiin myös hänen hahmolleen Amandalle.
Kelli odotti ensimmäistä lastaan vuonna 2015. Raskaus käsikirjoitettiin myös hänen hahmolleen Amandalle.

Lue myös: Midsomerin murhat -sarjan Nick Hendrix: Minä joudun tekemään kaikki fyysiset kohtaukset!

Katson luonto-ohjelmia

Hektisestä työstä ja perhekiireistä huolimatta Kelli ehtii katsella myös televisiota. Hän ei kuitenkaan seuraa lainkaan rikossarjoja.

– Olen varmaan vähän outo, mutta tykkään katsella lähinnä David Attenborough'n juontamia luonto-ohjelmia.

– Toisaalta pidän myös Anthony Bourdainin ohjelmista, koska matkustaessa ei juuri muuta ajattele kuin seuraavaa ateriaa, Kelli nauraa.

Teksti:Ida Kankaanpää
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!