fbq
Hllwd
28.12.2020 09:25
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva
Kuolleet
Kobe Bryant menehtyi tytär vierellään, Maradona siirtyi vihreämmille kentille – nämä maailmantähdet menetimme vuonna 2020
Hllwd
28.12.2020 09:25
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva

Tänä vuonnakin maailma menetti lukuisia tunnettuja ja menestyneitä ihmisiä. Seiska kokosi tähän artikkeliin, ketkä tunnetut ulkomaalaisjulkkikset kuolivat päättyvän vuoden aikana.

Vuosi alkoi synkissä merkeissä, kun tammikuun lopussa NBA-legenda Kobe Bryantin helikopterin kerrottiin pudonneen. Koripalloilijan kanssa samassa turmassa menehtyi kahdeksan henkeä, mukaan lukien Koben tytär. Onnettomuus järkytti viihde- ja urheilumaailmaa syvästi, ja surunvalittelunsa esittivät muun muassa Yhdysvaltojen istuva presidentti Donald Trump ja entinen presidentti Barack Obama.

Kobe

Lue myös: NBA-legenda Kobe Bryantin traaginen kohtalo järkyttää – sosiaalinen media täyttyi surunvalitteluista: Hän oli enemmän kuin urheilija!

Jotain Koben suuruudesta lajissaan kertonee se, että hänen käyttämänsä pelinumerot 8 ja 24 ovat molemmat jäädytettynä Koben kotiseuran Los Angeles Lakersin kattoon. Koripallouransa jälkeen Kobe voitti vielä Oscar-palkinnon parhaan animoidun lyhytelokuvan sarjassa elokuvallaan Dear Basketball. Elokuva perustuu runoon, jonka urheilijasuuruus kirjoitti ja julkaisi ilmoittaakseen lopettavansa aktiiviuransa koripallon parissa.

Lue myös: Koripallolegenda Michael Jordan sai tuhannet ihmiset nauramaan Kobe Bryantin muistotilaisuudessa - vitsaili meemistä kesken liikuttavan puheen!

Siirtyi vihreämmille kentille

Maradona

Jalkapallon suurmies Diego Maradona kuoli marraskuussa sydänkohtaukseen 60-vuotiaana. Hän oli toipumassa kiireellisestä aivoleikkauksesta. Vuoden 1986 MM-kisoissa Diego teki jalkapallohistorian mieleenpainuvimmista maaleista kädellään. Tätä maalia on kutsuttu Jumalan käsi -maaliksi.

Lue myös: Jalkapallolegenda Diego Maradona on kuollut

Salasi sairautensa

Boseman

Chadwick Boseman tuli suuren yleisön tietoisuuteen pääroolistaan elokuvassa Musta pantteri. Arvostettu näyttelijä oli sairastanut suolistosyöpää vuodesta 2016, mutta asia tuli julki vasta hänen kuolemansa jälkeen. Chadwikin menehtymisestä kerrottiin hänen Twitter-tilillään. Näyttelijän kuolinilmoituksesta kävi ilmi myös, että hän oli ehtinyt mennä naimisiin pitkäaikaisen naisystävänsä kanssa juuri ennen kuolemaansa.

Lue myös: Supersankarinäyttelijä pelastaa henkiä kuolemansa jälkeenkin – Chadwick Bosemanin yllättävä poismeno nosti syöpätutkimuksen lahjoitukset pilviin!

Kirk jaksoi 103-vuotiaaksi

Kirk Douglas

Hollywood-legenda Kirk Douglas kuoli 103-vuotiaana helmikuussa. Jättiperintönsä hän testamenttasi kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Toisessa maailmansodassakin palvellut Kirk sai elämäntyöstään Oscar–palkinnon vuonna 1996. Näyttelijää jäi kaipaamaan muun muassa hänen poikansa, näyttelijä Michael Douglas.

Lue myös: Näyttelijälegenda Kirk Douglas on kuollut - Michael Douglasilta koskettava muistokirjoitus isänsä muistolle

Hyvästi rock ’n’ roll

Litle Richard

Little Richard eli Richard Wayne Penniman kuoli 87-vuotiaana luusyövän seurauksena toukokuussa. Rockin uranuurtajana oli lukemattomien muusikoiden esikuva ja innoittaja. Esimerkiksi The Beatles ja Rolling Stones ovat soittaneet pioneerin lämmittelybändeinä. Nuori Jimi Hendrix puolestaan soitti Little Richardin yhtyeessä. Muusikon elämää värittivät vuosien saatossa tasapainoilu uskonsa ja syntisenä pitämänsä rock ’n’ roll-elämän välillä.

Syöpä otti voiton

Kelly Preston

Näyttelijä ja malli Kelly Preston menehtyi rintasyöpään heinäkuussa. Yhdysvaltalaistähden aviomies John Travolta kommentoi menetystään Instagramissa.

– Raskain sydämin kerron, että kaunis vaimoni Kelly on hävinnyt kahden vuoden taistelunsa rintasyövälle. Hän taisteli rohkeasti ja sai tukea ja rakkautta niin monilta ihmisiltä.

Pariskunta ehti olla naimisissa lähes kolmekymmentä vuotta.

Lue myös: John Travoltan vaimo, näyttelijä ja malli Kelly Preston, 57, on kuollut sairauden nujertamana: "Hän piti taistelunsa yksityisenä"

Piti kiinni eläkepäätöksestään

Sean Connery

James Bondina ihmisten sydämet valloittanut Sir Sean Connery kuoli rauhallisesti 90-vuotiaana nukkuen kotonaan Bahamalla lokakuun viimeisenä päivänä. Nuorempana jopa Manchester Unitedin tarjoamasta ammattisopimuksesta kieltäytynyt monitoimimies sairasti viimeisinä vuosinaan dementiaa ja toivoi rauhallista siirtymistä tuonpuoleiseen. Vaikka skotti muistetaan parhaiten agenttielokuvista, hän teki useita tunnettuja rooleja esimerkiksi Indiana Jonesin isänä ja Lahjomattomat-elokuvassa, josta hän pokkasi myös uransa ainoan Oscar-pystin. Sir Sean jäi eläkkeelle vuonna 2003, ja hän pysyi päätöksessään houkuttelevista tarjouksista huolimatta.

Lue myös: Lokakuussa menehtyneen Sean Conneryn kuolinsyy selvisi

Kurkkusyöpä kaatoi kitarasankarin

Eddie

Kitaristi Eddie Van Halen kuoli lokakuussa hävittyään taistelun kurkkusyövälle. 65-vuotiaana menehtynyt muusikko tuli tunnetuksi etenkin tavastaan tiluttaa kitaraa. Ylistetyn virtuoosin vierellä kuolinhetkellä olivat vaimo Janie, poika Wolfgang ja veli Alex. Mozartin mukaan nimensä saanut poika kirjoitti isälleen koskettavan jäähyväisviestin.

– Hän oli paras mahdollinen isä.

Lue myös: Rocklegenda Eddie Van Halen, 65, on kuollut - vakava sairaus uuvutti leveästi hymyilleen kitaristitähden

Dementia vei puhekyvyn

Terry Jones

Legendaarisen Monty Python -koomikkoryhmän jäsen Terry Jones kuoli 77-vuotiaana. Hän sairasti harvinaista dementian muotoa, joka vei häneltä puhekyvyn jo vuonna 2016.

– Tauti joka lopulta riistää puhekyvyn, on kutakuinkin julminta, mitä voi tapahtua ihmiselle, jonka sanat, ideat, argumentit, vitsit ja tarinat olivat kerran koko elämä, Monty Python -kollega Michael Palin kirjoitti koskevasti.

Menetimme myös heidät

Tähtien sota -näyttelijä Andrew Jack

Näyttelijä ja Bond-tyttö Honor Blackman

Myytinmurtajat-tähti Grant Imahara

“Viimeinen Kennedy” Jean Kennedy

Laulaja Johnny Nash

Donald Trumpin veli Robert Trump

Näyttelijä Maud Hansson Fissoun