fbq
Hllwd
02.08.2019 14:28
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Katy Perry
Katy Perry hävisi plagiointikäräjät: superhitistä miljoonien korvaukset – arvostetulta talouslehdeltä armotonta kritiikkiä!
Hllwd
02.08.2019 14:28
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Gospel-räppäri Flame haastoi Katy Perryn ja tämän tiimin oikeuteen viisi vuotta sitten. Räppärin mukaan Katy oli kopioinut hänen Joyful Noise -kappaleensa biitin tämän Dark Horse -superhittiin. Lisäksi räppäri väitti, että Dark Horse -kappaleen musiikkivideon yliluonnollinen teema olisi tuhonnut hänen maineensa kristillisen musiikin maailmassa.

Lue myös: ”Maailman oudoin oikeustaistelu!" Gospel-räppäri syyttää Katy Perrya plagioinnista, noituudesta ja maineensa tuhoamisesta!

Tuomari kertoi päätöksensä maanantaina, ja Katy Perry hävisi oikeustaistelun. Laulaja ja hänen tiiminsä väittivät, etteivät he olleet kuulleet Flamen kappaletta aikaisemmin, mutta tuomari ei uskonut sitä.

Oikeus määräsi Katyn, hänen tiiminsä ja levy-yhtiönsä maksamaan Flamelle hieman yli 2,5 miljoonan euron korvaukset. Katyn osuus korvaussummasta on yllättävän pieni, hieman alle puoli miljoonaa euroa, levy-yhtiö maksaa korvaussummasta suurimman osan.

Lue myös: Miljoonien menetys tiedossa – Katy Perry hävisi tekijänoikeustaistelun oikeudessa!

 

Arvostettu talouslehti hämmästeli tuomiota

Arvostettu talouslehti Forbes uutisoi oikeustaistelun lopputuloksesta avoimen hämmentyneesti. Lehti kuvaili Flamen kappaleessa käytettyä biittiä niin yleiseksi, että jopa metronomi eli tahtimittari olisi voinut tuottaa sen.

Lehti nosti esiin neljä vuotta sitten päättyneen oikeustaistelun, jonka laulaja Robin Thicke ja tuottaja-muusikko Pharrell Williams hävisivät. Heidän väitettiin kopioineen Marvin Gayen Got to Give It Up -kappaletta. Forbes-lehden toimittajan mukaan kappaleissa ei ollut samanlaista melodiaa, harmoniaa tai rytmiä, ja tuomarin päätös perustui todistajan antamaan lausuntoon, jonka mukaan Robinin hittikappaleessa oli ”samanlainen fiilis” kuin Marvin Gayen kappaleessa.

- Katy Perryn ja Flamen tapauksessa sentään kuulimme kuusi nuottia, jotka tosin olivat täysin eri sävellajeissa. Tuomarin päätös vaikuttaa aivan yhtä hämärältä kuin Robin Thicken Blurred Lines -kappaleen ”fiilikseen” perustunut tuomio, toimittaja kritisoi.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »