roman polanski punaisella matolla.

Epäily: Ohjaaja Roman Polanski raiskasi 15-vuotiaan tytön 1972 – tytöstä kasvoi tunnettu näyttelijä!

04.10.2017 17:10

Elokuvanäyttelijänäkin tunnettu Renate Langer, 61, on tehnyt puolalaisohjaaja Roman Polanskista, 84, rikosilmoituksen Sveitsin poliisille.

Amerikkalaislehtien mukaan saksalaissyntyinen Langer on neljäs nainen, joka väittää joutuneensa teini-ikäisenä Polanskin raiskaamaksi tai hyväksi käyttämäksi.

Sveitsin lainsäädännön mukaan lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on rikos, joka ei vanhene.

Uhrit ovat vaienneet vuosia

Elokuussa Robin M:ksi esittäytynyt nainen kertoi Polanskin raiskanneen hänet vuonna 1973. Robin M. oli tuolloin 16-vuotias.

Nyt omista kokemuksistaan avautuva Langer kertoo rohkaistuneensa puhumaan asiasta nimenomaan Robin M:n rehellisyyden ansiosta. Langerin mukaan Polanski raiskasi hänet kahdesti vuonna 1972, hänen ollessaan 15-vuotias. Naista kuitenkin hävetti tapahtumat niin paljon, ettei hän uskaltanut astua tarinansa kanssa julkisuuteen vasta kun hänen vanhempansa olivat kuolleet.

Nähtäväksi jää, kuinka monta uhria vielä ilmoittautuu. Edellisen kerran Polanskin raiskaukset nousivat otsikoihin vuonna 2010, kun brittinäyttelijä Charlotte Lewis syytti ohjaajan käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi, kun hän oli 16-vuotias.

Tunnusti yhden tapauksen

Seksuaalirikoksista Polanskia syyttäviä naisia on jo yhteensä neljä, sillä mies tunnusti oikeudessa jo vuonna 1977 harrastaneensa seksiä 13-vuotiaan Samantha Gaileyn kanssa.

Vuotta myöhemmin hän muutti pois Yhdysvalloista, ja on siitä lähtien pakoillut maan oikeuslaitosta välttyäkseen vankeudelta.

Käsikirjoittajana, näyttelijänä ja tuottajana tunnetun Polanskin palkituimpia elokuvia ovat Chinatown, Tess – viattomuuden tarina ja Pianisti, josta hänet hänet palkittiin parhaan ohjauksen Oscarilla.

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: ALL OVER PRESS

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!