Hllwd

Haukuttujen Batman -elokuvien ohjaaja Joel Schumacher on kuollut – artisti Seal lauloi miehen kunniaksi

23.06.2020 20:30

Elokuvaohjaaja Joel Schumacher menehtyi New Yorkissa taisteltuaan syövän kanssa vuoden verran. Hän oli kuollessaan 80-vuotias. 

Muistot musiikissa

Maineikas laulaja Seal muisti artistia pikaisesti Instagramissa jakamalla videon, jossa hän laulaa Kiss from a Rose -kappaleensa ohjaajan kunniaksi. Biisi oli Batman: Forever -elokuvan tunnuskappale, joka on ohjaajan yksi tunnetuimmista elokuvista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joel Schumacher (1940-2020)

A post shared by SEAL (@seal) on

Tunnettiin jännityksestä

Tunnetuksi hän tuli kansainvälisesti ohjattuaan yleisesti vihatut Batman-elokuvat. Vuoden 1995 Batman: Forever, jossa viittasankarin roolissa oli Val Kilmer. Jälkimäisessä lepakkomiehen roolia tähditti George Clooney Batman & Robin -leffassa vuonna 1997. Pätkät saivat todella ärsyyntyneen vastaanoton, koska ne olivat paljon värikkäämpiä ja kevytmielisempiä verrattuna ensimmäisiin synkkiin Batman-tuotoksiin. 

Valkilmer Batman: forever
Näyttelijä Val Kilmer nahka-asussa Batman: Forever elokuvassa. 

Tätä ennen mies kuitenkin oli luonut uraa jo kulttimaineen keränneellä Lost Boys -vampyyrielokuvalla vuonna 1987. Jännityksen ja kauhugenrejen parissa hän loi uransa tunnetuimmat leffat, kuten vuoden 1990 Raja tuntemattomaan. Siinä lääkäriopiskelijat vaipuvat tarkoituksella kuoleman rajan toiselle puolelle, josta he herättävät toisiaan takaisin eloon yhä uudelleen. 

keifer sutherland lost boys
Kiefer Sutherland vampyrijengin johtajana The Lost Boys -elokuvassa.

Pelon tunteen ruokkimisessa hän jatkoi 8mm-trillerielokuvassa, jossa Nicholas Cage näyttelemä hahmo yrittää jäljittää kotontehtyä tappoleffaa. 

Vuonna 2002 hänellä oli kiireellisempää aikaa, kun julkaisi kaksi jännityselokuvaa Phone Booth ja Bad Company. Ensimmäinen näistä kuvattiin kokonaan yhden puhelinkopin ympäristössä, missä sarjamurhaaja kiusaa hyvin moraalisesti selkärangatonta miestä. Jälkimmäinen oli toimintatäytteisempi agentti-elokuva, jota tähdittää humoristinen Chris Rock ja konkari Anthony Hopkins

Värikkääseen puvustukseen ja mahtipontisempiin kuviin ohjaaja palasi, kun hän ohjasi vuoden 2004 musikaalielokuvan Oopperan kummitus. Tämän jälkeen Schumacher palasi tuttuun jännitystyyliinsä, kun teki Jim Carreyn kanssa trillerin Numero 23 vuonna 2007. 

Jim Carrey numero 23
Jim Carrey selailemassa mielipuolisia raapustuksia Numero 23 elokuvassa.


 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!