Francis Ford Coppola avautuu Seiskalle sotaklassikon tekemisestä: Meille haistateltiin!

Hllwd | 12.01.2021 08:34

Suomessa joulukuussa vieraillut ohjaajamestari Francis Ford Coppola, 81, teki vuonna 1974 yhden parhaista elokuvistaan Keskustelu. Gene Hackmanin tähdittämässä salakuuntelutrillerissä valvonta, manipulaatio ja vainoharhat kutovat psykologisen jännitysnäytelmän, joka tuntuu nykyaikana entistä ajankohtaisemmalta.

Lue myös: Francis Ford Coppola Seiskalle: Pelkäsin potkuja Kummisedästä!

Coppola viimeisteli 1970-luvun neljännellä mestariteoksellaan Ilmestyskirja. Nyt. Kohutun sotaklassikon tekeminen ei ollut kuitenkaan helppoa.

– Kaikki vihasivat Ilmestyskirjaa jo ennen kuin se ilmestyi. Meille haistateltiin lehdissä ja elokuva tuomittiin etukäteen flopiksi. Vein sen keskeneräisenä Cannesiin, koska halusin viimein näyttää sen, enkä kuunnella enempää roskaa. Sitten se voitti Kultaisen palmun.

– Kuvatessani ensimmäistä Kummisetää uskoin saavani potkut, Coppola paljastaa Seiskalle. Huomaa ohjaajamestarin veikeä seiskahenkinen kravatti!
– Kuvatessani ensimmäistä Kummisetää uskoin saavani potkut, Coppola paljastaa Seiskalle. Huomaa ohjaajamestarin veikeä seiskahenkinen kravatti!

Lue myös: Francis Ford Coppola paljastaa Seiskalle syyn Kummisetä III:n tekemiseen: Olin konkurssin partaalla!

Teattereissa Ilmestykirja ei kuitenkaan heti menestynyt, mutta ajan mittaan siitä tuli hitti.

– 20 vuotta myöhemmin julkaisimme erikoispitkän ohjaajaversion, koska Ilmestyskirja pysyi niin suosittuna. Se oli kuitenkin liian pitkä, minkä ansiosta halusin trimmata sitä vielä kerran ja julkaista Final Cutin. Nyt se on mielestäni juuri sopivan pituinen, Coppola päättää.

Lue Ilmestyskirja. Nyt. -arvostelu Seiska Klubista!

Lue ohjaajan haastattelu kokonaisuudessaan Seiska Klubista!

Teksti:Tuomas Riskala
Kuvat:Pasi Murto ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!