fbq
Hllwd
30.08.2020 17:00
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: ALL OVER PRESS, GETTY IMAGES / GREENTECH FESTIVAL, MVPHOTOS JA TVNOW / BERND-MICHAEL MAURER
Nico Rosberg
F1-radoilta vetäytynyt Nico Rosberg haluaa käyttää jättiomaisuuttaan ekologisempaan tulevaisuuteen – tällaisiin firmoihin Nico on sijoittanut!
Hllwd
30.08.2020 17:00
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: ALL OVER PRESS, GETTY IMAGES / GREENTECH FESTIVAL, MVPHOTOS JA TVNOW / BERND-MICHAEL MAURER

Entinen F1-maailmanmestari Nico Rosberg, 35, aloittaa aivan toisenlaisen uran. Elokuun viimeisenä päivänä hänet nähdään Saksan Leijonan luola -tosi-tv-sarjan uutena sijoittajana.

Nico

Miten ihmeessä moottoriurheilun kuninkuusluokan korkeimmalta pallilta päädytään tosi-tv-sarjaan kuuntelemaan ihmevempaimilleen ja erikoispalveluilleen rahaa ruinaavia kylähulluja? Nicolle se on yllättävän luonteva askel, ei suinkaan mikään leijonan loikka.

Lue lisää: Nico Rosberg yllättää – lähtee sijoittajaksi Leijonan luolaan: Vihreä teknologia kiinnostaa!

Asvaltilta rahantekoon

Maailman tavikset muistavat Nicon formularatojen vuoden 2016 maailmanmestarina Mercedeksellään. 

Nico
Suomalaiset ja muiden maiden F1-fanit tietävät hänen olevan toisen sukupolven taitaja isänsä Keke Rosbergin (yhteiskuva yllä), 71, vuoden 1982  mestaruuden jäljissä.

Sen sijaan sijoittajapiireissä Nico tunnetaan monipuolisemmin. Ilmoitettuaan formulauransa lopettamisesta vain viisi päivää maailmanmestaruutensa jälkeen hän ohjasi kylmäpäisen tarkkuutensa bisneksen pariin. 
Bensaa saastehuuruina taivaalle työkseen päristellyt Nico valitsi alakseen sellaisen, missä insinööritaidoilla tehdään raikkaampaa maailmaa.

Lue lisää: Aww, Nico Rosberg julkaisi nostalgisen nuoruuskuvan Lewis Hamiltonin kanssa - katso!

Haluan tehdä hyvää

Uransa päätyttyä Nico rahasti kuuluisuudellaan olemalla tuttujen luksusmerkkien pr-henkilö. Hänellä nähtiin Rolexin kelloja, Tumin kalliita matkalaukkuja ja Bossin pukuja.  Vähitellen Nicon katse kuitenkin kääntyi. Nyt häntä kiinnostavat eniten luontoystävälliset moottorit sekä niin sanotut greentech-firmat.
– Haluan sijoittaa uusiin yrityksiin, jotka tekevät hyvää, Nico perustelee Leijonan luolaan ryhtymistään RTL-kanavan podcast-haastattelussa.

Omistaa myös suomalaisfirmaa

Niinpä Nicon nykyisestä osakesalkusta löytyykin esimerkiksi Suomessakin toimivan Tier sähköskootterifirman osakkeita. Hän on mukana myös sähköformuloiden kehittämisessä, sähköautojen latausasemaketju ChargePointissa ja kaiken kukkuraksi vähän yllättäen kahdessakin saksalaisessa, lentäviä takseja kehittävässä start-up-yrityksessä.

Nico

Nicolla on mitä sijoittaa. Hänen omaisuudekseen arvioidaan noin 420 miljoonaa euroa, ja joka vuosi pelkkinä palkkatuloina hänen arvioidaan kuittaavan 12 miljoonaa lisää. Yritysten tulot tietysti vielä päälle.
Ex-kuski on tulojensa turvin asettunut Euroopan ökyrikkaiden naapurustoon, ja käytännössä entiselle työmaalleen. Nicon koti sijaitsee tietysti Monacon ruhtinaskunnassa.
 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »