Hyppää pääsisältöön
Ian Gillan kertoo Suomesta.

Deep Purplen Ian Gillan avautuu Seiskalle: Uusi alkumme alkoi Helsingistä!

Seiskan tapaama Deep Purple -yhtyeen keulahahmo Ian Gillan muisteli vuonna 1968 perustetun bändin historian suurinta mullistusta, kun kitaristi Ritchie Blackmore erosi yhtyeestä Helsingin keikan jälkeen vuonan 1993.

Lue lisää: Rocklegenda avautuu Seiskalle vaietun riidan taustoista – Deep Purple hajosi Suomessa!

Vaikka bändin tie oli lähellä tulla tiensä päähän Helsingissä, Gillanilla ei ole Suomesta huonoa sanottavaa.

– Eri maissa minua kiinnostavat ihmiset paljon enemmän kuin nähtävyydet. Olen löytänyt Suomesta useita ystäviä, ja suomalaiset ovat kovin lämpimiä ja vieraanvaraisia. Minulla on 10–15 suosikkimaata, joissa vieraillessa koen eräänlaista sielujen sympatiaa, ja Suomi on ehdottomasti yksi niistä, maailmaa vuosikymmeniä kiertänyt Ian hehkuttaa.

Vuonna 1969 bändiin liittynyt Ian on ehtinyt erota sekä saada potkut yhtyeestä. Kosketinsoittaja Jon Lordin kuoltua vuonna 2012 ainoa yhtyeessä koko sen olemassaolon ajan soittanut muusikko on rumpali Ian Paice.
Vuonna 1969 bändiin liittynyt Ian on ehtinyt erota sekä saada potkut yhtyeestä. Kosketinsoittaja Jon Lordin kuoltua vuonna 2012 ainoa yhtyeessä koko sen olemassaolon ajan soittanut muusikko on rumpali Ian Paice.

Lue myös: Kitarasankari Ritchie Blackmoren ja Deep Purplen riita eskaloitui helsinkiläisbaarissa – ”Se oli surrealistista!”

Vuoden 1993 kriisikeikankin hän näkee jälkiviisaana hyvänä asiana.

– Meidän uusi alkumme alkoi Helsingistä. Lähdimme Suomesta kevyin askelin ja hymy huulilla, Ian paljastaa.

Jäähyväiskiertue?

Japanin-kiertueella Ritchien paikan bändissä otti väliaikaisesti kitaravirtuoosi Joe Satriani, ja sen jälkeen kitaristiksi värvättiin yhtyeessä tänäkin päivänä soittava Steve Morse. Siitä lähtien Deep Purple on rundannut ympäri maailmaa todella tiheään.

Lue myös: Rocklegenda Ian Gillan paljastaa Seiskalle: Superhitti syntyi pakon sanelemana!

Yhtyeen meneillään oleva kiertue on nimeltään The Long Goodbye Tour, joka viittaa jäähyväisiin, mutta Ianin mukaan bändi ei ole vielä heittämässä pyyhettä kehään.

– Toivoisin, että Deep Purplesta tulisi instituutio, joka jatkuu loputtomiin uusien yhtyeen alkuperäisen idean ja hengen jakavien jäsenten voimin. Se valitettavasti tuskin on mahdollista, hän pohtii.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
sami sinokki, All Over Press ja Lehtikuva

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!