fbq
Hllwd
09.02.2016 14:46
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Beyoncén Super Bowl -esitys nostaa raivoa: Kaikin puolin naurettava!
Beyoncén Super Bowl -esitys nostaa raivoa: Kaikin puolin naurettava!
Hllwd
09.02.2016 14:46
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Brittiyhtye Coldplayn ja laulaja Bruno Marsin kanssa Super Bowlin puoliajalla esiintynyt Beyoncé Knowles otti rohkeasti kantaa tummaihoisten kohteluun. Beyoncén ja hänen taustatanssijoidensa asut olivat samanlaiset kuin Black Panthers –ryhmällä 60-luvulla. Lisäksi sosiaalisessa mediassa levisi kuva, jossa tanssijat pitävät paperista kylttiä, jossa luki: ”oikeutta Mario Woodsille”. Poliisi ampui Marion San Franciscossa joulukuussa.

Super Bowlin lisäksi Beyoncén uutuuskappaleen Formationin musiikkivideo ottaa kantaa tummaihoisten kohteluun yhteiskunnassa. Videon aikana nähdään kuva, jossa seinään on maalattu teksti: ”lakatkaa ampumasta meitä”.

 

”Raivostuttavaa!”

New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani ei pitänyt Beyoncén esityksestä.

− Mielestäni se oli raivostuttava! Puoliajan show oli kaikin puolin naurettava. En ymmärtänyt sitä lainkaan. Joukko ihmisiä heiluu ympäriinsä ja kaikkea muuta erikoista. Se oli kamalaa, Rudy kertoi Fox Newsille.

Rudyn mukaan laulajan esitys oli törkeä hyökkäys poliisia vastaan. Yhdysvalloissa poliisi on jatkuvasti kritiikin kohteena ylilyöntien takia.

− Mielestäni oli todella raivostuttavaa, kuinka hän käytti esitystään väylänä hyökätä poliisia vastaan. He suojelevat häntä, meitä kaikkia ja pitävät meidät hengissä!