Alanis Morissette sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen kolmannen kerran: Yritin vain puskea kaiken läpi!

Hllwd | 10.12.2019 23:02

Muusikko Alanis Morissette ei häpeile kertoa kokemistaan vastoinkäymisistä. Hänen kuopuksensa Winter syntyi elokuussa, ja pian pojan syntymän jälkeen Alanis huomasi sairastuneensa synnytyksen jälkeiseen masennuskeen.

- Tällä kertaa kyse oli enemmän ahdistuksesta kuin masennuksesta. Minulla oli pelokkaita ajatuksia esimerkiksi lasteni turvallisuudesta ja terveydestä. Niinä hetkinä on pysähdyttävä ja muistettava itselleen, että kyse on synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, lopeta. Alanis kertoi CBS This Morning -ohjelmassa.

Muusikko on kärsinyt synnytyksen jälkeisestä masennuksesta jokaisen lapsensa syntymän jälkeen. Hänellä ja aviomiehellään Mario Treadwaylla on kolme lasta, 8-vuotias poika Ever, 3-vuotias tytär Onyx ja neljän kuukauden ikäinen poika Winter.

Lue myös: Alanis Morissette, 45, sai kolmannen lapsensa! Poika sai nimen vuodenajan mukaan - katso!

- Asioista on puhuttava, jos tavoitteena on keskustella mielenterveysongelmista ilman ennakkoasenteita. Minun selviytymiskeinoni oli vain puskea läpi. Puhuin asiasta lääkärille, joka tiesi paljon synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, ja hän sanoi tilanteen huononevan, jos vain yritän puskea kaiken läpi. Silloin ajattelin, että mikään ei voi mennä enää ainakaan huonommin. Sen jälkeen aloitin lääkityksen. On hetkiä, jolloin ajattelen asioiden olevan hyvin. Tiedän, että synnytyksen jälkeinen masennus ei poistu viikossa. Minulla se on kestänyt jopa pari vuotta.

Synnytyksen jälkeisen masennuksen läpikäyminen ei estänyt muusikkoa haaveilemasta suuresta perheestä.

- Koska tiesin, että tunnelin päässä on valoa, olin valmis kokemaan masennuksen uudestaan. 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!